Jom Sekodeng Apa Yg Best!!!

Member Secret

Friday, March 19, 2010

Ikan Badut Atau Panggilan Paling Popular 'Nemo'

lkan badut adalah ikan dari subfamili Amphiprioninae dalam famili Pomacentridae.
Sekitar dua puluh delapan spesies dikenali, salah satunya berada di genus Premnas.
Sementara sisanya di genus Amphiprion...info lebih lanjut clik sini:

Anemon Clownfish atau Ikan Badut

Ikan badut ni lebih popular dikenali dgn nama 'Nemo'.
Cerita pgembaraan seekor ayah mcari anaknya yg telah ditangkap manusia.
Kalau tk silap mcm tu lah jalan ceritanya...hehe3.
Lupa2 ingat dah.

Jom tgk gambar ikan badut ni.


7 comments:

chokio_nia said...

knape panggil ikan badut??comel ape nemo..huhu

si para para said...

ikan ni pernah masuk sarkas ke dulu...hehe

mysarah said...

suka sangat ikan ni!!! memang cite finding nemo tu jd my favy sampai sekarang ;)

secret said...

maybe sbb mukanye mcm badut..entahlah..dah org panggil mcm tu, i ikut je..hahaha..kalau i jumpa knp panggil badut...i akan postkan kat sini ok...tq

yangbaik said...

cantik nye 'nemo'...

aReaL said...

Goreng Pong Sedap Nie... Hehehe...

secret said...

areal u pernah mkn nemo ka?

Related Posts with Thumbnails